marți, 26 ianuarie 2016

Sejur in Franta



                  Am ajuns in Franta intr-o zi superba de primavara. A fost prima mea vizita in Franta si imi aduc aminte fiecare peisaj si loc. Franta este atat de perfecta din toate punctele de vedere. De la bunul gust parizian si pana la plajele calde, Franta m-a facut sa cred ca frumutea Europei este de neegalat in lume.
                  Primul oras in care am stat a fost capitala, Parisul. Desi la inceput am crezut ca in Paris voi intalnii acele imagini aglomerate, nu a fost nici pe departe asa. In Paris totul este rafinat iar bunul gust este ilustrat prin imbracamintea oamenilor. Indrumat de personalul hotelului unde m-am cazat, am vizitat prima data mandria arhitecturala a Parisului, considerate si simbolul orasului-Turnul Eiffel. In trecut acest turn nu a fost construit in scopul dezvolatarii turismului, dar in prezent acesta este cel mai vizitat loc din Paris. Dupa ce am facut multe poze din varful turnului si am baut o cafea parfumata la unul din restaurantele din jurul Turnului, m-am indreptat spre Muzeul Luvru.
                  La Muzeul Luvru am putut admira unele dintre cele mai importante realizari artistice din lume. Acestea sunt pastrat atent iar multe persoane sustin ca sunt doar niste copii perfecte deoarece valoarea pieselor originale este mult prea mare. Daca veti ajunge in Paris nu uitati sa vizitati si Muzeul Luvru si sa va faceti o poza langa faimoasa piramida din sticla.
                 Dupa cateva zile de plimbari prin capitala si vizitat o serie de alte obiective turistice precum Catacombele din Paris, deschise recent pentru vizitatoti, am pornit spre Coastra de Azur. Mereu mi-am dorit sa ajung in acea zona a Frantei iar visul meu a devenit realitate datorita unor oameni foarte prietenosi. Ajuns acolo m-am intalnit cu un grup de romani care s-au hotarat, la fel ca si mine, sa petreaca cateva zile la plaja. Vremea a fost calda si am avut ocazia sa intru in apa destul de potrivita. Tot din aceasta regiune am achizitionat niste suveniruri, printre care si o stricla de vin frantuzesc. In aceasta zona turistica puteti vizita multe cluburi si restaurante rafinate care servesc o gama variata de preparate fine. Eu am servit foie gras si mi-am rasfatat papilele gustative.
               In ultima zi m-am intors in Paris de unde am luat avionul catre Romania. Pot spune ca in cele cateva zile am castigat o noua experienta, aceea de a cunoaste cea mai stilata tara a lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu